Steeds meer ramkraken en overvallen op juweliers

anti-ramkraak-inbraak-juwelier-preventie

Juweliers: jaren lang leken ze steeds minder interessant te zijn voor inbrekers. Het aantal overvallen en ramkraken daalden jaarlijks. In de cijfers zien we voor 2019 helaas heel iets anders: juweliers zijn weer steeds vaker slachtoffer dan voorheen. Dat meldt het Verbond van Verzekeraars. Het gaat om een stijging van 30% ten opzichte van 2018.


Veel mislukte ramkraken en overvallen

Dat juweliers een aantrekkelijk doelwit zijn voor criminelen is niets nieuws. Elke juwelier is zich hiervan bewust en investeert fors in bouwkundige maatregelen om inbrekers buiten te houden. Dat maakt deze stijging dan ook opvallend: veel ramkraken mislukken.

Dat de crimineel geen “beloning” krijgt voor zijn actie, is ondanks de stijging in de cijfers dus een goede zaak. Wel zien verzekeraars dat er wel nog altijd sprake is van grote gevolgschade.


Blijf in goed contact met je verzekeraar en voorkom verrassingen

Leef de afspraken die je met je verzekeraar maakt daarom goed na. Op die manier voorkom je dat in het geval van een ramkraak er niet wordt uitgekeerd. Berg na sluitingstijd de sieraden dus goed op en leg ze uit het zicht. Of nog liever: in een kluis.


Investeer in preventie en voorkom schade

Overweeg daarnaast ook te investeren in maatregelen die preventief werken. Denk hierbij niet alleen aan rampalen. Mistbeveiliging is voor inbrekers vaak een grotere reden om jouw pand over te slaan.

Waarom? Bekijk je winkel eens door de ogen van een inbreker: wat zou voor een inbreker een reden zijn om voor een ander doelwit te kiezen? Criminelen zijn niet vies van grof geschut. Zolang ze snel kunnen zijn, blazen ze met alle liefde de boel op.

Wat voor een inbreker veel lastiger is, is iets wat ze ter plekke vertraagt. Mistmonster maakt het inbrekers onmogelijk nog snel te werk te gaan. Dat weten inbrekers maar al te goed. Zien ze dat een pand is beveiligd met mistbeveiliging? Dan gaan ze veel liever voor een ander doelwit.

 

Mistgenerator zelf ervaren