FAQ

Is de mist schadelijk voor apparaten of artikelen in de ruimte?

Wij garanderen dat MISTMONSTER correct geïnstalleerd wordt volgens de specificaties van de producent van de mistgeneratoren. U loopt dus geen risico op schade of besmetting van je apparaten of inboedel bij een mistuitstoot. Onze MISTMONSTER mistmachines zijn uitvoerig getest als beveiliging voor veel verschillende gevoelige materialen, zoals hoogwaardige kleding, consumentenelektronica en communicatie-apparatuur.

De mistgeneratoren van MISTMONSTER worden veelvuldig gebruikt voor het beveiligen van computers. De droge mist laat geen residu achter op computers of andere apparaten. De mistvloeistof en mist geleiden niet en bevatten geen bijtende stoffen of stoffen die roest veroorzaken. Tests met de mistmachines laten zien dat LCD-modules en PCBs met aan de oppervlakte gemonteerde schakeling onaangetast blijven, zelfs bij het overgieten ervan met pure mistvloeistof.

Verzekeraars in Nederland raden mistbeveiliging aan. Enkele verzekeraars bieden zelfs financiële ondersteuning bij de installatie ervan, of geven korting op je verzekeringspremie.

De politie ziet mistbeveiliging als een positieve ontwikkeling in de strijd tegen criminelen. Veel departementen zijn blij met de introductie van het systeem en raden mistmachines aan. De Nederlandse Brandweer erkent het nut van mistbeveiliging en moedigt installatie aan, zolang dat gebeurt volgens de bestaande richtlijnen en best practices.

Onze mistmachines kunnen5 tot 6 keer geactiveerd worden, zonder dat het nodig is om het vloeistofreservoir te vervangen. Dit is een behoorlijk voordeel als er bijvoorbeeld kort achter elkaar twee inbraakpogingen worden gedaan. Ook bij beschadigde ruiten of een beschadigde pui blijft de mistgenerator effectief.Er is dan nog steeds voldoende mistvloeistof beschikbaar om de ruimte te blijven bijvullen.

U ontvangt een bericht via de app zodra de vloeistof het niveau heeft bereikt dat er nog 2-3 mistuitstoten mogelijk zijn. Ons serviceteam maakt vervolgens met u een afspraak voor het wisselen van het vloeistofreservoir bij u op locatie.