Wordt een mistgenerator tegen inbraak ooit een eis bij de verzekering?

mistgenerator verzekering supermarkten

De voordelen van beveiliging met een mistgenerator krijgen steeds meer aandacht. Zo ook onder Nederlandse verzekeraars. Wordt het ooit een eis bij de verzekering? De effectiviteit van een mistgenerator maakt het voor verzekeraars in ieder geval een ideale preventieve oplossing tegen inbraak: meer zekerheid en minder inbraken. 

 

Kortingen op verzekeringspremies en aanbevelingen lijken de eerste stappen te zijn richting een veiligere toekomst. Wist je dat de ABN-AMRO Supermarktpolis zelfs al mistgenerator als aanvulling op de beveiliging eist? Tijd om als ondernemers van alarmsysteem te veranderen? Naar verwachting zal een mistgenerator in de toekomst een standaard eis zijn onder verzekeraars. 

 

MISTGENERATOR BEVEILIGING EN INBRAAK VERZEKERING

Verzekeraars zoeken altijd naar de beste preventieve beveiliging tegen inbraak. Dat is beter voor hun portemonnee en die van hun klanten. Preventie zorgt namelijk voor beduidend minder schade en kosten voor zowel de verzekeraars als de ondernemers. Voordat zij een eis stellen zit hier natuurlijk diepgaand onderzoek achter; ze willen zeker zijn van hun zaak. 

 

Aanbevelingen vanuit inbraak verzekeraars

Het is nog ongebruikelijk voor verzekeraars om een mistgenerator als preventieve beveiliging tegen inbraak te eisen. Toch is er een groeiende trend te zien in het aantal verzekeraars die mistbeveiliging aanbevelen. Vaak met mooie voordelen. Zo raadt Reaal mistgenerator aan als beveiliging tegen inbraak, in samenwerking met Mistmonster bieden zij zelfs korting op verzekeringspremies bij gebruik van mistbeveiliging. Ideaal voor de bewuste ondernemer. 

 

Mistgenerator als beveiliging bij supermarkten

Mistgenerator

Vooral de preventieve werking van een mistgenerator spreekt de inbraak verzekeraars aan. Met waarschuwingsstickers weten inbrekers al genoeg: dit pand moet ik ontwijken als ik enige kans wil maken op een succesvolle inbraak. Voorkomen is beter dan genezen. Wat betekent deze ontwikkeling voor jou? Ook al heb je geen supermarkt; het feit dat inbraak verzekeraars dit soort stappen zetten is veelbetekenend.

 

Wat als je al mistgenerator beveiliging hebt? 

De bovenstaande veranderingen zijn natuurlijk vooral gericht op ondernemers die overwegen om over te stappen op mistgenerator beveiliging. Maar behoor jij al tot de voorlopers? Ga dan na of jouw inbraak verzekering geen voordelen biedt. Is dit niet het geval? Overweeg dan om over te stappen. 

 

BEN JE BETER BEVEILIGD MET EEN MISTGENERATOR?

De mistgenerator is een effectieve en vernieuwende vorm van beveiliging tegen inbraak. In plaats van de traditionele sirenes en alarmen die afgaan maar verder niets doen, komt een mistgenerator zelf in actie door de inbrekers weg te jagen. 

Verzekeraars lijken het in ieder geval steeds meer met elkaar eens te zijn: een mistgenerator is effectief tegen inbraak. Maar wat maakt dit zo effectief? En wat maakt de investering in mistgenerator beveiliging de moeite waard? 

 

Geen hand voor ogen

Beeld je in: als gehaaide inbreker weet je binnen te dringen in een bedrijfspand, je zet voorzichtig een stap, je spits je oren en hoort een vreemd geluid, plots spuit er een wolk mist uit het plafond. Verbouwereerd probeer je de situatie te beoordelen. In deze kostbare secondes breidt de mist zich uit tot een allesomvattend gordijn. 

In paniek besluit je om te draaien, de mist is ondertussen overal, je kunt je eigen voeten niet meer zien. Je weet nog net terug uit het raam te klauteren en verdwijnt; zonder buit en met bevende knieën. 

Het snelwerkende karakter van een mistgenerator zorgt ervoor dat in je gehele bedrijfspand geen hand voor ogen te zien is. Hierdoor is het onmogelijk voor de inbrekers om zich iets buit te maken. In filmpjes zoals deze snap je meteen waarom. 

 

Verdere voordelen van een mistgenerator

Mistgenerator beveiliging is dus enorm effectief tegen inbraken. Daar bovenop krijg je bij o.a. Reaal korting op je verzekeringspremie. Maar welke voordelen zitten er nog meer aan voor jou als ondernemer? 

 

 • Geen beschadiging van je interieur
  De mist is compleet onschadelijk voor mens, dier en machine. De volgende ochtend gooi je weer gewoon de deuren open alsof er niets gebeurd is.
 • Geen standaard dure rolluiken of gelaagd glas
  Mistgenerator beveiliging blijft natuurlijk een investering, maar vergeleken met traditionele beveiligingssystemen ben je een stuk goedkoper uit. Daarnaast is de mistgenerator geen doorn in het oog; het is een compacte machine.
 • Gemakkelijk te combineren met bestaande alarmsystemen
  Vaak ben je verplicht bepaalde alarmsystemen tegen inbraak te installeren. Gelukkig is in bijna alle gevallen de mistgenerator te koppelen aan je bestaande systemen. Zo versterk je je inbraakbeveiliging alleen nog maar meer!
 • Eenvoudige installatie
  De installatie van een mistgenerator beslaat ongeveer één dagdeel. Doorwerken is gewoon mogelijk en de installateur neemt alle zorg uit handen.
 • Bij verhuizing kan de mistgenerator meeverhuizen
  Nog een voordeel van een compacte machine is de aanpasbaarheid. Ga je verhuizen? Dan gaat je mistgenerator gezellig mee. Uitbreiding van je mistbeveiliging is altijd mogelijk. Als jij doorgroeit naar een volgend pand, groeit de beveiliging gewoon met je mee.

 

TIJD VOOR DE VOLGENDE STAP

Blijft de investering een barrière voor je? Vaak bieden mistgenerator beveiligers ook voordelige abonnementen aan. Met het Mistmonster-abonnement voorkom je een grote investering en ben je 100% verzekerd van een goede nachtrust. Voor een vast bedrag per maand en zonder grote investering.

En hoef je van jouw verzekering geen mistgenerator aan te schaffen? Neem dan in overweging dat deze preventieve vorm van inbraakbeveiliging hoe dan ook een hoop ellende voorkomt. Zo komen veel ondernemers na een inbraak zonder voorraad te zitten. Het duurt even tot deze weer is aangevuld. Met een mistgenerator krijgen inbrekers geen kans de voorraad mee te nemen. 

 

Mistgenerator zelf ervaren