Een mistgenerator kopen? Let hierop bij de aanschaf ervan

Mistgenerator kopen

Heb je plannen om een mistgenerator te kopen? Dan ben je er waarschijnlijk al achter gekomen dat het aanbod groot is. Om je een eindje op weg te helpen met de keuze van een mistgenerator, hebben we wat tips voor de aanschaf ervan op een rijtje gezet.

 

Wat is een mistgenerator?

Een mistgenerator – of mistmachine – stoot tijdens een inbraak grote hoeveelheden mist uit. Deze dichte mist vult de ruimte zodanig dat inbrekers in een paar seconden gegarandeerd niets meer zien. Het gevolg? Ze schrikken en gaan er zonder buit vandoor! Meer lezen over de werking van een mistgenerator? Lees dan dit artikel: Waarom werkt een mistgenerator als inbraakbeveiliging?

Waar moet je op letten bij het kopen van een mistgenerator?

Helaas is lang niet elke mistgenerator even effectief tegen inbraak. Factoren als hoe snel de mist zich verspreidt, de hoeveelheid mist die vrijkomt en de verhouding tot de grootte van je ruimte spelen een belangrijke rol. Laat je daarom altijd adviseren door een specialist.

De techniek van een mistgenerator

Om je een idee te geven van de prestaties van een goede mistgenerator, hebben we het volgende voor je op een rijtje gezet:Mistgenerator kopen
– Hij moet binnen 10 seconden de hele ruimte vullen met mist.
– Het zicht moet na een mistuitstoot minder dan 25cm zijn.
– De mist moest goed blijven hangen. Het liefst langer dan 20 minuten.
– De mistgenerator moet NEN-EN-50131-8:2009 gecertificeerd zijn.
– De mistvloeistof moet onschadelijk zijn voor mensen, dieren en goederen.
– De mistpatronen moeten meerdere mistuitstoten aankunnen.

Daarnaast is het ook praktisch om op zoek te gaan naar een mistgenerator waarbij je zelf met een app een schema in kan stellen. Zo voorkom je dat hij afgaat terwijl dat niet de bedoeling is. Bijvoorbeeld tijdens het overwerken.

De installatie

Wil je dat je mistgenerator echt effectief is tegen inbraak, dan moet deze geïnstalleerd zijn door een gecertificeerde installateur. Daarnaast is regelmatig onderhoud nodig om mistuitstoot tijdens een inbraak te garanderen. Extra kosten om rekening mee te houden bij de aanschaf van een mistgenerator dus.

Hoeveel kost een mistgenerator als je hem zelf koopt?

De prijzen van mistgeneratoren tegen inbraak lopen zeer uiteen. Het kan nog zo aantrekkelijk zijn een mistgenerator voor € 1100,- aan te schaffen, maar ben je ervan bewust dat de mistuitstoot vaak tegenvalt in normale tot grote ruimten. Een meer realistische prijs is € 3.000,- a € 3.500,-.

Ook is het goed om erbij stil te staan dat de mistgenerator in je eigen bezit is. Je hebt hiermee niet alleen te maken met afschrijving, maar ook met het feit dat je enkel beroep kan doen op de garantie van je mistgenerator als deze niet goed functioneert. Je mistgenerator is dan een tijdje weg voor reparatie.

Mistgenerator kopen: het totaalplaatje

Kies je ervoor zelf een mistgenerator te kopen tegen inbraak? Oriënteer je dan goed in de mistgeneratoren die te koop zijn. Hou daarnaast rekening met onderhoudskosten en kies voor een goede installateur. Bij Mistmonster werken we alleen met gecertificeerde professionals. Ook heb je de mogelijkheid een monitoring en onderhoudsabonnement af te sluiten.

 

Mistbeveiliging als abonnement

Mistgenerator

Zeker wanneer je net te maken hebt gehad met een inbraak is het niet altijd haalbaar veel geld te investeren in mistbeveiliging. Mistmonster biedt daarom mistgenerators in abonnementsvorm aan. Waarom? Omdat we een veilig gevoel voor iedereen toegankelijk willen maken.

Het voordeel is dat instappen laagdrempelig is. Je hoeft niet meteen in één keer een groot bedrag vrij te maken om je pand beter te beveiligen. Uiteindelijk ben je zelfs vaak goedkoper uit dan wanneer je zelf je mistgenerator aanschaft.

Het Mistmonster abonnement: 24/7 monitoring en altijd mistgarantie

Verder is het grote voordeel van het Mistmonster abonnement dat je verder nergens rekening mee hoeft te houden. We monitoren je mistgenerator 24/7, regelen het onderhoud en waarschuwen je als de mistvloeistof bijna op is. Ook komen we in actie wanneer er een storing blijkt te zijn: tenslotte wil je dat je mistgenerator altijd werkt tijdens een inbraak.

Kortom: een mistgenerator abonnement is voor de meeste ondernemers vaak de meest voordelige en geschikte optie. Je hoeft niets zelf te regelen en je betaalt een vast bedrag per maand. Voel je toch meer voor het zelf aanschaffen van een mistgenerator? Verdiep je goed in je keuze en laat je adviseren door een expert.

Inbraakbeveiliging met een mistgenerator zelf ervaren?

Na al dat gepraat over mistgeneratoren nieuwsgierig geworden naar hoe het voelt om in de mist te staan? We komen graag bij je langs voor een mistdemo, zodat je inbraakbeveiliging met een mistgenerator helemaal zelf kan ervaren! Neem contact met ons op voor meer informatie.

 

 

Mistgenerator zelf ervaren