Wat is de beste mistmachine tegen inbraak?

beste mistmachine tegen inbraak

Er zijn genoeg keuzes in mistmachines, maar welke mistmachine werkt het beste tegen inbraak? Een effectieve mistmachine is de ultieme tool om inbraken te voorkomen en schade te beperken. De dikke witte mist verandert een leeg bedrijfspand van schatkamer tot persoonlijke boobytrap: inbrekers slaan met lege handen en angstzweet op de vlucht. En het bedrijfspand? Die blijft zo goed als schadevrij achter.

Ieder bedrijf is uniek, dit vraagt om gepaste beveiliging. De juist mistmachine vinden voor jouw bedrijf maakt het verschil tussen werkende beveiliging en de beste beveiliging. Voor de meest effectieve beveiliging is belangrijk dat een mistmachine aansluit bij jouw specifieke behoefte. Maar waar moet je op letten bij deze keuze? Hieronder sommen we de belangrijkste punten op.

 

WAT MAAKT EEN MISTMACHINE EFFECTIEF?

Om een inbraak tegen te gaan zijn er een aantal aspecten die goed moeten werken:

  • De gehele ruimte moet binnen 10 seconde gevuld zijn met mist.
  • Het zicht mag niet verder dan 30 centimeter zijn.
  • De mist moet 20 minuten blijven hangen.

Voldoet je mistmachine aan deze algemene richtlijnen? Dan is je mistmachine krachtig genoeg om inbrekers te stoppen.

Aangezien maar liefst 80% van inbraken gelegenheidsinbraken zijn, verwachten inbrekers geen mistuitstoot en slaan ze geschrokken op de vlucht. Het komt soms ook voor dat ze zo gedesoriënteerd raken dat ze de uitgang niet meer vinden, zodra de hulptroepen aanwezig zijn slaan zij de ingesloten dief in de boeien. Maar zelfs al weet de inbreker te ontkomen: je inboedel blijft veilig.

 

De mistvloeistoef die de mistgenerator gebruikt

Niet alle mistgenerators gebruiken dezelfde mistvloeistof. Daar kan verschil in zitten. Zo zijn er flink wat mistmachines op de markt die een vettig residu achterlaten. Dan zijn je goederen misschien niet meegenomen, maar zijn ze wel toe aan een poetsbeurt. Niet ideaal.

Bij Mistmonster hebben we de samenstelling van de mist ver doorontwikkeld om dit te voorkomen. De mist van Mistmonster laat dus gegarandeerd geen residu achter. Daarnaast is onze mist nagenoeg reukloos en onschadelijk voor mens en dier.

 

Welke mistmachine is de beste voor jou?

Bekijk uiteraard ook je eigen situatie. Heb je een kleine sieradenwinkel? Of juist een immens magazijn? Verschillende mistmachines zijn gericht op verschillende ruimtes. Is het belangrijk dat je mistmachine mooi weggewerkt is of is dit niet van belang? Kom je er zelf niet gemakkelijk uit? Bij Mistmonster kun je altijd vrijblijvend contact opnemen, we geven je graag gepast advies.

 

De juiste installatie maakt verschil

Een juiste installatie is minstens zo belangrijk om inbraken te voorkomen. Waar moet je precies rekening mee houden? Lees er hier alles over. In het kort: de juiste installatie is een installatie door een gecertificeerde installateur. Hoe handig je zelf ook bent, voor de best werkende mistmachine heb je expertise nodig. Bij sommige aanbieders, zoals Mistmonster, is dit gelukkig inbegrepen!

 

Beveiligd tegen inbraak

De mistmachines voldoet aan alle eisen, past perfect bij jouw bedrijf en is professioneel geïnstalleerd: je bent effectief beveiligd tegen inbraken. Maar wat als er een storing is? En wat als de mistvloeistof op is? Dan in het tijd voor onderhoud. Een mistmachine staat hopelijk jarenlang ongebruikt op zijn plek, toch heeft het apparatuur wel degelijk regelmatig onderhoud nodig. Zo weet je dat de mist niet op zich laat wachten op het moment suprême.

 

Storingen en mistmachines

Natuurlijk zijn de beste mistmachines niet gevoelig voor storingen, maar de mogelijkheid blijft bestaan. De mistvloeistof raakt daarnaast ook op, dit moet aangevuld worden. Hoe zorg je ervoor dat dit onderhoud op tijd gedaan is?

Daar komt monitoring van pas. Hierbij wordt je mistmachine aangesloten aan een landelijk netwerk en 24/7 gecontroleerd op eventuele storingen. Bij het Mistmonster-abonnement zit deze extra veiligheid inbegrepen.

 

MISTMACHINE MONITOREN

In de alarmcentrale van Mistmonster krijgen werknemers direct melding van eventuele problemen met de mistmachine. Van elektronische storingen tot mistvloeistof die vervangen moet worden. Zij ondernemen actie. In de meeste gevallen kan dit zelfs op afstand!

Daarnaast is dit onderhoud preventief; onze werknemers weten precies wanneer onderdelen aan vervanging toe zijn en lossen dit op voordat er storingen plaats kunnen vinden. Naast de 24/7 monitoring heeft het Mistmonster-abonnement nog meer interessant voordelen:
 

1. Je leaset de mistgenerator

Geen hoge instapkosten en geen zorgen over reparaties. Bij andere aanbieders heb je garantie mocht de mistmachine schade ondervinden. Alleen breng je vaak de mistmachine weg ter reparatie: je zit dan dus zonder mist. Bij Mistmonster zorgt het preventieve onderhoud en de mistgarantie ervoor dat je altijd een werkende machine in je pand hebt.

2. Onderhoud door een kenner

Om de beste werking van je mistmachine te garanderen, en daarmee inbraak te voorkomen, is preventief onderhoud van belang. Zo pakt Mistmonster op afstand storingen aan, dit is gewoon onderdeel van je abonnement.

3. Mistmonster App

Met de Mistmonster app bepaal je precies wanneer de mistmachine op scherp staat. Werk je bijvoorbeeld over, dan stel je de ingestelde alarmtijd gewoon uit.

4. 24/7 telefonische ondersteuning

Vragen of twijfels? Er is 24/7 iemand aanwezig die je kan ondersteunen. Dus ook als er in de nacht een inbraak is geweest.

5. Mistgarantie

Het belangrijkste van alles: een Mistmonster mistmachine die gegarandeerd zijn werk doet als het eraan aankomt.
 

GEEN ANGST VOOR INBRAAK

De beste mistmachine tegen inbraak kies je niet zomaar. Maar met bovenstaande tips en aanbevelingen ben je verzekerd van een bedrijfspand die sterk beveiligd is tegen inbraken. Dit geeft rust. Zo kun jij focussen op wat belangrijk is voor je bedrijf.

 

Mistgenerator zelf ervaren