Het plaatsen van een mistgenerator: zo gaat dat te werk

De belangrijkste stap is gezet: je hebt ervoor gekozen om mistbeveiliging aan te schaffen voor je bedrijf/winkelpand. Nu zijn wij aan zet. Onze installateur gaat de mistgenerator plaatsen. Je vraagt je vast af hoe dit te werk gaat en waar jij, als klant, rekening mee moet houden?

We nemen je mee door het proces zodat je precies weet wat je mag verwachten. Dat is nog een gerust je beveiliging versterken.

 

DE EERSTE STAPPEN NAAR OPTIMALE MISTBEVEILIGING

Afspraak inplannen

Nadat je vrijblijvend contact met ons hebt opgenomen, plannen wij een afspraak voor je in met onze installateur. Wanneer het voor jou het beste uitkomt. Binnen twee weken is de mistgenerator geleverd, de installatie hiervan neemt ongeveer een dagdeel in beslag. Maak je geen zorgen, je krijgt alle ruimte om door te werken. 

 

Voorbereiding

Om de installatie van je gloednieuwe mistgenerator optimaal te laten verlopen hoef je weinig te doen. Wij nemen de zorg zoveel mogelijk uit handen. Maak wel alvast een korte evaluatie van je beveiliging op dit moment. Inclusief brandbeveiliging. Deze informatie vergemakkelijkt het proces voor de installateur. En dus ook voor jou! 

 

INSTALLATIE VAN DE MISTGENERATOR

Nu is het tijd om achterover te leunen en onze gecertificeerde installateur gaat voor je aan de slag. Hij onderneemt stappen om de mistgenerator op de juiste manier te installeren. Zo ben je verzekerd van goedwerkende mistbeveiliging. 

 

Waar let de installateur op? 

Het plaatsen van een mistgenerator is behoorlijk complex. Gelukkig zijn onze handige installateurs – die overigens opgeleid zijn in ons opleidingscentrum – kenners in hun vak. Ieder detail komt aan bod. Maar wat zijn deze details precies? Voor een goede nachtrust komen de volgende stappen onder anderen aan bod:

 

 • Melding aan de brandweercentrale
  Het is belangrijk dat je lokale brandweer op de hoogte is van je nieuwe mistgenerator. Zo voorkom je dat de brandweer onnodig uitrukt.
 • De juiste plaatsing van de mistbeveiliging
  Onze installateur weet precies waar hij de mistgenerator kan plaatsen. Het komt nauw, dus het is echt vakmanschap. Elke situatie vraagt weer om een iets andere plaatsing. De installateur maakt daar strategische keuzes in.
 • Een veilige miststoot
  De mistgenerator spuit geheel onschadelijke mist in je bedrijfspand of winkel. Het is wel van belang dat de mistgenerator zo geplaatst is dat hij optimaal werkt. Geen grote meubels in het pad van de misstoot dus.
 • Bewegingsdetector
  Een strategisch geplaatste bewegingsdetector zorgt ervoor dat de mistgenerator op precies het juiste moment afgaat. Niet te vroeg, niet onnodig, maar precies op tijd!
 • Een sticker als extra beveiliging
  Het liefst heb je de mistbeveiliging nooit nodig. Daarom plaats de installateur een waarschuwingssticker. Deze waarschuwing werkt al afstotend: inbrekers kiezen liever voor een gemakkelijker doelwit.

 

De mistgenerator testen

Natuurlijk wil je zeker weten dat de mistgenerator naar behoren werkt. Daarom voert de installateur altijd een demo uit. Zo heb je zekerheid en ervaar je meteen de kracht van mistbeveiliging. 

Wil je altijd met een gerust hart naar huis gaan ‘s avonds? Overweeg dan een Mistmonster abonnement. Naast vele andere voordelen zorgen wij voor 24/7 monitoring van je mistgenerator. Te allen tijde volledige zekerheid dus. 

 

MISTBEVEILIGING VAN MISTMONSTER: DE VOORDELEN

De mistgenerator is geplaatst en werkend. Je waardevolle producten zijn nu beschermd als nooit tevoren. Maar misschien komen er nieuwe vragen bij je naar boven. Want heeft een mistgenerator eigenlijk onderhoud nodig? En zo ja, wat houdt dat in? Mistmonster zorgt dat je daar zelf niet over na hoeft te denken:

 

Onderhoud in het abonnement

Je mistgenerator heeft wel degelijk onderhoud nodig. Ondanks dat je mistgenerator zelden tot nooit afgaat is dit essentieel: hij staat tenslotte altijd klaar om in actie te komen. Op tijd onderhoud plegen zorgt ervoor dat je mistbeveiliging werkt op het moment dat het echt nodig is. Mistmonster monitort je mistgenerator 24/7. We onderhouden je Mistmonster op afstand én komen in actie wanneer een onderdeel bijna aan vervanging toe is. Er gaat dus nooit iets kapot, want dankzij deze continue monitoring zijn we in staat alles van te voren op te lossen. Met het Mistmonster abonnement weet je altijd zeker dat je mistgenerator werkt!

GENIETEN VAN MISTBEVEILIGING

Voor ondernemers die het al druk genoeg hebben biedt een abonnement rust en zekerheid. 

Het onderhoud nemen wij uit geheel uit handen. Via de Mistmonster app kun je zelfs altijd de status van je mistgenerator controleren. Benieuwd naar alle voordelen? Lees dan hier verder. 

 

 

Mistgenerator zelf ervaren