Achterstallig onderhoud en mistgeneratoren die niet afgaan: het kan je bedrijf duizenden euro’s kosten

Onderhoud mistgenerator beveiligingssysteem van een winkel


Een nachtmerrie voor elke ondernemer: eerst flink investeren in preventiemaatregelen en alsnog ten prooi vallen aan inbraak. Nu mistbeveiliging meer bekendheid heeft, lees je naast de succesverhalen ook vaker over mistgeneratoren die niet af gaan.

Hoe zit dat nou precies? Hoe voorkom je het? En zouden we misschien vaarwel moeten zeggen tegen beveiligingssystemen met een mistgenerator?

 

Hoe betrouwbaar is inbraakbeveiliging met een mistgenerator?

Om direct op de laatste vraag in te gaan: het antwoord is nee. Sterker nog, verzekeraars – zoals Reaal – moedigen het gebruik van mistmachines in je bedrijfspand of winkel juist aan of stellen het zelfs als eis. In de praktijk zien verzekeraars namelijk dat ondernemers die gebruik maken van inbraakbeveiliging met een (goede) mistgenerator veel minder last hebben van inbraken.

Komen de inbrekers toch binnen? Dan is de schadesom alsnog stukken lager dan wanneer er geen mistgenerator is geïnstalleerd. Mits je mistmachine af gaat natuurlijk. Misschien ben je zelf wel eens de dupe geweest van een niet-functionerend systeem. Hoe kan het gebeuren dat een mistgenerator niet afgaat? Daar zijn drie redenen voor.


1. Achterstallig onderhoud is de grootste boosdoener

In de bij ons bekende gevallen waarin een mistmachine niet functioneerde, was er sprake van achterstallig onderhoud van het beveiligingssysteem. Ondanks dat je zou denken dat iets wat zelden tot nooit af gaat geen onderhoud nodig heeft, is onderhoud bij een mistmachine juist cruciaal.

Waarom? Omdat een mistgenerator continu op scherp staat. Elke dag staat hij in de startblokken om keihard op te treden wanneer er een inbreker binnen komt. En die onophoudelijke paraatheid is niet alleen voor een mens vermoeiend, ook voor een mistmachine!

Nu heeft die paraatheid geen extreme impact op de levensduur van je mistgenerator.  Wel is het aan te raden regelmatig de accu, mistvloeistof en algehele gesteldheid van je mistgenerator te laten checken. Een versleten accu, weglekkende mistvloeistof of een andere storing kan je tenslotte duizenden euro’s gaan kosten tijdens een inbraak! Doodzonde.

Maar goed: regelmatig onderhoud kost vast ook een hoop euro’s? Toch?


Mistgenerator onderhoud in een contract of abonnement

Het ligt er helemaal aan hoe je het regelt. Regel je het zelf met een installateur? Dan zou het kunnen dat je teveel betaalt (hoeft natuurlijk niet altijd zo te zijn). Daarnaast kijkt de installateur vaak maar één keer per jaar naar je mistgenerator. Gaat er iets stuk? Dan kan het zijn dat je daar past na een paar maanden achter komt.

Gelukkig bieden aanbieders van mistgeneratoren vaak ook onderhoudscontracten aan. In sommige gevallen hoef je dan niet eens zelf meer na te denken over wanneer het tijd is voor een onderhoudsbeurt.

Bij Mistmonster heb je alles in één voor een vast bedrag per maand. Niet alleen het onderhoud, ook de mistgenerator zelf. We bieden 100% mistgarantie. Sterker nog: in het mistgenerator abonnement van Mistmonster zit ook technische monitoring. Hierdoor zien we heel het jaar door of je Mistmonster nog goed werkt. Zo niet? Dan komen we gelijk langs voor onderhoud, dus niet 1x per jaar.


2. Betrouwbare winkelbeveiliging: technische storingen helpen niet mee

Een tweede reden waarom niet alle mistgenerators afgaan in het heetst van de strijd, is een technische storing. Valt je stroom uit? Of is er een andere reden waardoor het systeem het niet doet? Het kan allemaal gebeuren.

Mistmonster kijkt continu op afstand mee. In ons monitoringcentrum houden we de status van je mistgenerator in de gaten en komen we in actie bij een eventuele storing. Daarnaast blijf je zelf ook op de hoogte van de status van je mistgenerator in de Mistmonster app.

Zo weet je 100% zeker dat je op je mistgenerator mag vertrouwen!

Tenslotte schaf je een mistgenerator ook aan voor een veilig gevoel. Een veilig gevoel heb je alleen wanneer je zeker weet dat je mistgenerator af gaat als het nodig is.


3. Slechte installatie van je mistgenerator is hoe dan ook een valse start

Tot slot kan een slecht functionerende mistgenerator ook te maken hebben met de manier waarop hij is geïnstalleerd. Niet elke monteur heeft ervaring met het installeren van mistmachines. Koop je zelf een mistmachine? Ben dan kritisch op de installateur waar je mee samenwerkt.

Om Mistmonsterklanten de 100% mistgarantie die we beloven te bieden, werken we alleen samen met gecertificeerde installateurs.  Onze experts zien erop toe dat álles klopt aan de installatie van je mistgenerator. Dat, in combinatie met de app, de monitoring en het onderhoud garanderen een systeem dat altijd werkt wanneer het het meest nodig is!


Dus: moeten bedrijven vraagtekens zetten bij mistbeveiliging?

Zolang je kritisch bent waar je je mistgenerator aanschaft, is er geen reden om mistbeveiliging te wantrouwen. Kijk altijd of onderhoud en monitoring inbegrepen zijn en zorg ervoor dat een gespecialiseerde monteur het systeem komt installeren.

Het zou zonde zijn als de slechte verhalen ondernemers ervan weerhouden een mistgenerator aan te schaffen. Als het erop aan komt is mistbeveiliging de beste inbraakpreventie oplossing van het moment! Verzekeraars raden het niet voor niets aan.

Heb je toch nog vragen? Of ben je enthousiast over de 100% mistgarantie die we bieden? Neem dan zeker vrijblijvend contact met ons op. Of plan een gratis mistdemonstratie in om mistbeveiliging eerst zelf te ervaren.

 

Mistgenerator zelf ervaren