De meest 10 bizarre inbraak verhalen (volgens Mistmonster mistgeneratoren)

bizarre-grappige-ramkraak-inbraak-verhalen

Deze keer geen kennisartikel over inbraakpreventie en mistgeneratoren, maar iets heel anders. We zijn namelijk op zoek gegaan naar de 10 meest bizarre inbraak verhalen en hebben ze voor je op een rijtje gezet!

Van ramkrakers die hun collega’s aanvallen tot vrachtwagens vol doodskisten (inclusief lijken): we zijn benieuwd welke inbraak jij het meest opvallend vond. Vertel het op onze Facebookpagina. 

 

1. Nederland: een geduldige ramkraker

Een gebouw in rijden hoeft niet met glasschade. Je wacht gewoon geduldig tot de schuifdeuren open gaan en rijd rustig naar binnen. Dat is wat deze brutale ramkraker in 2017 heeft gedaan toen hij op klaarlichte dag met zijn auto een supermarkt in Nijmegen “bezocht”. Niet om hem schaamteloos vol te laden met boodschappen en tabak, maar om de pinautomaat te kraken. In de video zie je hoe de ramkraker zich niks aantrekt van de toeschouwers:

 

 

2. Nederland: hoe groter hoe beter

Juweliers zijn een aantrekkelijk doelwit voor de meeste inbrekers: sieraden zijn makkelijk mee te jatten én veel waard. Dat maakt de inbraak bij een witgoedzaak in Wezep (2019) zo opvallend. Daar hebben inbrekers 40 (!) wasmachines en nog een aantal kookplaten buitgemaakt. Het vermoeden is dat de daders deze pallet voor pallet in een vrachtwagen hebben geladen, om er vervolgens vandoor te gaan. Je zou zeggen dat dat nogal opvalt. Toch zijn de inbrekers succesvol weggekomen!

3. Nederland: inbrekers met inside-information

Over een bijzonder omvangrijke buit gesproken: in 2019 hebben een stel inbrekers twee (gestolen) vrachtwagens volgeladen met elektronica en zijn die nacht ongezien weggekomen. Al is dat niet wat dit verhaal zo bijzonder maakt. De locatie is nog veel opmerkelijker, namelijk het distributiecentrum op Schiphol. Je zou zeggen dat Schiphol zijn beveiliging goed op orde heeft. De Marechaussee was net zo verbaasd: zij vermoeden dat de daders inside-information hadden.

4. Nederland: inbreker fietst vrolijk weg

Zeker na nummer 3 is de buit van de inbreker in onderstaande video bescheiden te noemen. In 2019 rijdt hij met zijn Renault vol een fietsenwinkel binnen. Na zo’n succesvolle ramkraak zou je zeggen dat hij zijn auto vol laadt met ebikes. Niets is minder waar: hij laat zijn auto staan en gaat er vandoor op één fiets twv. € 2199,-. In ieder geval heeft de fiets hem geholpen er ongezien vandoor te gaan, want de eigenaar van de winkel was pas ter plaatse toen hij al lang weg was.

 

 

5. Nederland: inbreker zocht een goedkoop hotel

Dat je om 6 uur ’s ochtends inbreekt bij een beddenspecialist is al een opvallende keuze. Want wat ga je meenemen? Nou, de inbreker in kwestie had geen plannen om een boxspring mee naar huis te nemen. Want waarom zou je zo’n ding meeslepen als je er ook ter plekke in kan duiken? De dronken inbreker viel diep in slaap in één van de bedden, om na een kort ontwaken verder te dutten in een ander bed. Gelukkig was hij wel zo lief zelf de politie te bellen en zijn excuses aan te bieden.

6. België: de mysterieuze woninginbraak-epidemie

Ook bij onze zuiderburen kunnen ze er wat van. Sinds nieuwjaar 2020, krijgt de politie van Brakel, Zwalm en Maarkedal continu meldingen van woninginbraken. Een ware inbraak-epidemie. Maar het meest wonderlijke aan dit alles? Op een paar inbraken na, werd er keer op keer niets ontvreemd. De reden? Die is nog steeds niet bekend. Misschien wilden de daders ook wel gewoon een gratis overnachting in een warm bed.

7. Amerika: inbreker bespaart kosten op energierekening

Een andere inbreker die geen interesse had in dure spullen, was er eentje met – volgens hem – dwangneurose. De man had thuis geen warm water meer voor een douche, dus hij MOEST inbreken om alsnog een lekkere hete douche te nemen. Door zijn dwangneurose kon hij zich naar eigen zeggen gewoon niet bedwingen. Begrip hadden de inwoners van het huis niet, want ze hebben de man gewoon aangeklaagd voor inbraak.

8. Verenigd Koninkrijk: de slapstick onder de inbraken

Dat ramkrakers niet altijd even goed voorbereid of handig zijn, is niets nieuws. Maar deze criminelen die bij een juwelier in Leeds binnen probeerden te komen, zouden een prijs voor hun geklungel moeten krijgen. De gigantische schade is nog het minst bizarre aan dit filmpje:

 

 

9. Polen: slijmerig zaakje

Ondanks dat de meningen erover verdeeld zijn, blijven slakken in sommige landen toch echt een delicatesse. In Polen gingen daarom twee dieven erop uit om twaalf ton (!) wijngaardslakken te ontvreemden. Niet om ze zelf op te eten, hoor. Ze hoopten er een zakcentje aan te verdienen door ze te koop te zetten. Helaas voor hen viel dat nogal op en zijn ze opgespoord en opgepakt door de politie.

10. Duitsland: een inbraak om van te huilen

Tonnen slijmerige slakken is al om van te gruwelen, maar we sluiten onze lijst af met een nog huiveringwekkendere buit: lijken. Enkele jaren geleden besloten een vijftal dieven drie vrachtwagens te stelen. Waarschijnlijk waren ze flink geschrokken toen ze de doodskisten erin aantroffen, want ze hebben de lijken gedumpt in een bos in Polen. De lichamen zijn gelukkig teruggevonden. Hoe het komt dat ze in de vrachtwagens lagen? Die had de eigenaar van de vrachtwagens vast klaargelegd voor het crematorium.


Heb jij nog een inbraakverhaal dat niet mag ontbreken? Laat het ons weten!

 

Mistgenerator zelf ervaren