Voordelen van mistbeveiliging

mistgenerator in de winkel die juwelen aan het zicht ontneemt.

Mistbeveiliging voorkomt dat criminelen buit kunnen maken. De schade van een inbraak of overval blijft beperkt, zonder dat uw pand er als een fort uit hoeft te zien. Lees hier nog meer over de voordelen van mistbeveiliging.

 

Conventionele methoden: alarm gaat, criminelen kunnen toch buit maken

Veel beveiligingsmethoden zijn erop gericht om criminelen angst aan te jagen. Een luid alarm zorgt bijvoorbeeld dat inbrekers schrikken, niet meer met elkaar kunnen praten en gedesoriënteerd raken. Helaas zorgt geluid er niet voor dat de inbrekers geen buit meenemen.

Dit geldt ook voor een alarm dat alleen de hulpdiensten inschakelt. Vaak hebben de criminelen, als ze eenmaal binnen zijn, genoeg tijd om spullen mee te nemen. Ze zijn er al met de buit vandoor gegaan, voordat de  de politie op de locatie aankomt. De alarminstallatie ging af, maar beperkte slechts deels de schade. Mistbeveiliging is een oplossing voor dit probleem.

 

Mistbeveiliging: stopt criminelen voordat ze stelen

Een mistgenerator jaagt criminelen niet alleen weg. De mist maakt het hen zeer moeilijk om waardevolle spullen mee te nemen, ook als het even duurt voordat de hulpdiensten er zijn. Mist ontneemt de criminelen het zicht op  de buit  waardoor ze snel zullen vertrekken voordat ze ook de uitgang uit het oog verliezen.

 

Andere voordelen van mistbeveiliging

1 – Esthetiek

Een mistgenerator kan onzichtbaar in een ruimte geplaatst worden. Veel andere soorten beveiliging zijn duidelijk zichtbaar en meestal stevig, maar niet mooi. Rolluiken zijn bijvoorbeeld de nachtmerrie van iedere etalage-ontwerper. Met mistbeveiliging kunt u de gevel intact houden, hoewel u ook kunt kiezen voor dubbele beveiliging, met rolluiken én mistgeneratoren.

Binnenin het pand kan de mistgenerator onzichtbaar worden weggewerkt in wanden en plafonds, maar dat is niet altijd nodig. Vaak  wordt het apparaat onopvallend in een hoek op de wand gemonteerd.

2 – Schade aan pand blijft beperkt

Als de mistinstallatie bij een inbraak geactiveerd is, zal de mist na enkele uren oplossen zonder sporen achter te laten. Om dat proces te versnellen kunt u de ramen en deuren openen. U hoeft geen tijd te verspillen met opruimen en er zijn geen kostbare reparaties nodig. De mistgenerator is na de eerste uitstoot direct weer gebruiksklaar. Als het alarm meerdere malen afgaat (5-6 keer) moet u hooguit nieuwe mistvloeistof toevoegen.

3 – Integratie met andere beveiliging en verhuizen

In 99 van de 100 gevallen kan een mistgenerator aan een bestaande beveiligingsinstallatie gekoppeld worden. Bij verandering van locatie kan de mistbeveiliging gewoon meeverhuizen.

 

Wilt u meer weten over de voordelen van mistbeveiliging in uw pand?

Wij zijn ervan overtuigd dat mistbeveiliging de manier is om criminelen te stoppen. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Mistmonster. U kunt ons een bericht sturen via het contactformulier. U kunt ook direct een van onze medewerkers spreken via  +31 (0)40 262 23 22 of een e-mail sturen naar info@mistmonster.nl.