Singer Laren-roof: help mee met het vinden van de daders

Van Gogh kunstwerk gestolen uit Singer-museum

Het is overal in het nieuws geweest: de opvallende Singer Laren-roof waarbij een Van Gogh is buitgemaakt. Inbrekers kwamen eind maart rond 03:15 uur binnen door de glazen voordeur te forceren. Ondanks dat alle beveiliging volgens protocol verliep, wisten de daders toch weg te komen. De directeur van het museum is “geschokt en ongelooflijk pissig”.


Een nachtmerrie voor Singer-museum én Groninger Museum

Het schilderij “Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar” uit 1884 was niet eens eigendom van het Singer-museum, maar in bruikleen van het Groninger Museum. De museumdiefstal is een nachtmerrie voor beide partijen. Inmiddels is het kunstwerk al op de internationale lijst van gestolen kunstwerken van Interpol gezet, maar de daders zijn nog niet gepakt.


Het verloop van de inbraak

Hoe de inbraak is verlopen? Dat wordt deels zichtbaar in de beelden die de politie recent heeft vrijgegeven in het programma Opsporing Gezocht. Met een voorwerp dat lijkt op een moker, weet de dader de glazen deuren te breken en zich succesvol een weg te banen door het museum.

Het inbraakalarm ging af en de hulp was onderweg, maar helaas te laat ter plaatse. Voor zover bij ons bekend waren er geen inbraak vertragende maatregelen zoals een mistgenerator aanwezig.

 

Heb jij belangrijke informatie over deze kunstroof?

Nu de Politie extra beelden heeft vrijgegeven, hebben we besloten vanuit Mistmonster mee te helpen met de zoektocht door de beelden ook op onze website te delen. Hoe sneller de getuigen zich kenbaar maken, hoe groter de kans dat de daders worden gepakt.

Heb jij een gouden tip die de Politie kan helpen? Of ken je een van de getuigen die aanwezig waren? Meld dit dan zeker. Er is bekend dat een bestelwagen en een fietser net voor de inbraak het museum voorbij reden. Zij zijn tevens op de beelden te zien. De Politie zou hen in het bijzonder graag spreken.


Zelf helaas ook slachtoffer geworden van inbraak? En heeft de Politie ook al de nodige beelden gepubliceerd? Tip ons dan via onze contactpagina. Wellicht dat we kunnen helpen door de beelden extra te verspreiden.

 

Mistgenerator zelf ervaren