Herhaalinbraken vaak aan de orde: inbraakpreventie tips voor je winkel

Inbraakpreventie winkel herhaalinbraken

Hoe groot is de kans dat je binnen 3 maanden te maken hebt met meerdere inbraken? Je zou zeggen dat de pech niet zo vaak toe kan slaan, maar de cijfers liegen er niet om: helaas komt het veel vaker voor dan je denkt.

In 2017 kwam in een analyse van het CVS (centrum voor Verzekeringsstatistiek) naar voren dat het aantal herhaalinbraken tussen 2012 en 2016 toegenomen was. Anno 2019 is het percentage niet gedaald. Verzekeraars blijven waarschuwen voor deze herhaalinbraken en raden aan om alert te zijn op de inbraakpreventie van je winkel.


In dit artikel geven we je daarom een aantal tips om je winkel inbraakpreventie te verbeteren!


Herhaalinbraken: de cijfers

Verzekeraar Reaal heeft recent nieuwe cijfers gepubliceerd. Wat blijkt? De kans dat een inbreker binnen 90 dagen terug komt na een eerste inbraak is 4%. Ook na die 90 dagen is er nog steeds kans op een herhaalinbraak: 7% van de inbrekers komen binnen 356 dagen terug.

Klinken de percentages laag? Als je nagaat dat er in Nederland gemiddeld 178 (woning)inbraken per dag plaatsvinden, is 7% erg hoog. Het betekent dat van die 178 dagelijkse inbraken 12 inbrekers terugkeren. Dat zijn 4548 herhaalinbraken per jaar.


Waarom zijn herhaalinbraken zo interessant voor inbrekers?

Je kan je voorstellen dat inbrekers niet zo van een uitdaging houden. Hoe makkelijker het doelwit, hoe kleiner de kans dat je gepakt wordt. Een goed beveiligde winkel slaan ze over, maar ze komen graag terug op een adres waar ze eerder zijn geweest.

Eigenlijk is dat ook logisch. Want daar kennen ze de weg, weten ze met wat voor beveiligingsoplossingen ze rekening moeten houden én ze hebben de kans dat er recent nieuwe inventaris is aangeschaft. Ideaal dus!

Nu je weet waarom inbrekers graag terugkeren, komen we aan bij de tips:


1. Herzie je huidige inbraakbeveiliging

Ga er nooit uit van uit dat je gewoon “pech” had en dat zo’n inbraak niet nog eens gebeurt. Herzie altijd je huidige inbraakpreventie! Kijk samen met een beveiligingsexpert naar je beveiligingsmaatregelen.

Wat was de vorige keer het zwakke punt? Kan je daar iets aan veranderen? Misschien was je hang- en sluitwerk wel niet optimaal, of hadden inbrekers teveel tijd omdat de alarmopvolging niet snel genoeg was.


2. Verras de inbreker

Zeker om een herhaalinbraak te voorkomen is het ook belangrijk de indringer te verrassen met nieuwe obstakels. Verbeter dus niet alleen het oude, maar blijf vernieuwen. Zorg voor inbraakpreventie waar indringers niet op berekend zijn en vraag een beveiliging specialist om passend advies.


3. Zorg voor inbraakpreventie die altijd up-to-date is

Verouderde apparatuur of alarmsystemen die helaas net een storing hebben: het komt regelmatig voor. Voorkom dat je inbraakbeveiliging een storing heeft op de momenten dat het juist zou moeten werken en zorg voor een leverancier die je alarmsysteem monitort.


Vernieuwen, verrassen en monitoren om inbraak te voorkomen


Reaal raadt winkel inbraakpreventie met een mistgenerator aan

Steeds meer winkel eigenaren kiezen voor een mistgenerator als aanvulling op hun inbraakpreventie maatregelen. Het verrast (tip 2!) de inbreker met een verblindende mistuitstoot. Verzekeraar Reaal ziet in de praktijk dat een mistgenerator de kans op een herhaalinbraak daadwerkelijk terugbrengt. Volgens Reaal een aanrader dus!


Wat is een mistgenerator?

Een mistgenerator is een mistmachine die inbraak effectief tegengaat. Tijdens een inbraak vult de mistgenerator het pand met een dichte mist, waardoor inbrekers schrikken en niets meer zien. Het vertraagt en belemmert de indringer zodanig, dat ze er direct vandoor gaan! Zonder buit welteverstaan. Wat je niet ziet kan je tenslotte ook niet meenemen.


Het Mistmonster abonnement

Zeker na een inbraak zijn grote investeringen zuur. Met Mistmonster willen we veiligheid voor iedereen bereikbaar maken. Daarom bieden we onze mistgenerator aan in abonnementsvorm. Het grootste voordeel? Je bent direct beveiligd, zonder dat je met een hap uit je budget zit.

Lees hier meer over de voordelen van het Mistmonster abonnement.


Meer informatie over Mistmonster?

Wil je mee weten over inbraakpreventie met een Mistmonster? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak! We komen graag bij je langs voor een mistdemonstratie.

 

Een reactie op “Herhaalinbraken vaak aan de orde: inbraakpreventie tips voor je winkel

  1. Pingback: Te weinig bedrijven hebben een beveiligingsplan | Mistmonster

Reacties zijn gesloten.