Wilt u weten wat de kosten voor mistbeveiliging zijn? Wat denkt u van mistbeveiliging vanaf €1,00 per dag? Bij Mistmonster is dit mogelijk. Dankzij de nieuwste digitale systemen kunt u iedere seconde van de dag uw mistbeveiliging eenvoudig online monitoren. Wanneer u overweegt uw mistbeveiliging zelf te regelen, kunt u gebruik maken van dit overzicht.
Aanschaf en installatie mistgenerator(en)
Mistmachines aanschaffen
Afhankelijk van de grootte van de ruimte heeft u voor mistbeveiliging één of meerdere generatoren nodig. De investering voor deze mistgeneratoren verschilt per merk en per type. Het is belangrijk dat de juiste capaciteit wordt gekozen voor de betreffende ruimte(s). Mogelijk heeft u bij erg grote ruimtes meerdere mistmachines nodig.
Installatie mistgeneratoren
De kosten voor de installatie van mistbeveiliging hangen af van de manier waarop u de mistgenerator wilt (laten) plaatsen. Generatoren kunnen in het plafond of de wand worden weggewerkt. Dit kan van invloed zijn op de kosten. Het koppelen van bewegingssensoren en het aanleggen van de elektriciteit vormen de basis van de installatie. Daarnaast kunt u overwegen om de mistgenerator te koppelen met het bestaande alarmsysteem.
Onderhoud mistgenerator
Ook een mistgenerator heeft onderhoud nodig. U wilt toch zeker weten dat de machine werkt als iemand inbreekt of wanneer u de overvalknop indrukt. Alleen gekwalificeerde specialisten kunnen de juiste werking garanderen. Zo’n specialist zal regelmatig een bezoek moeten brengen, om te controleren of de mistmachine nog werkt. Hij controleert dan alle vitale onderdelen van de mistmachine. De kosten van deze bezoeken maken deel uit van de exploitatiekosten en dus de kosten voor mistbeveiliging.
Voordeel Mistmonster
Mistmonster monitort mistgeneratoren continu op afstand, alsof er permanent een specialist op de locatie aanwezig is. Alleen in uitzonderlijke gevallen waarbij er vanuit het Mistmonster- beheercentrum op afstand geen oplossing kan worden geboden, bezoekt een specialist de locatie.
Bijvullen mistvloeistof
Bij het maken van mist verbruikt een mistgenerator mistvloeistof. Het is afhankelijk van het type mistmachine of de mistvloeistof direct na een uitstoot moet worden bijgevuld. Er zijn machines waarbij er meerdere mistuitstoten met één reservoir mistvloeistof kunnen worden uitgevoerd. Om onnodige servicebezoeken te voorkomen, is het interessant te weten hoeveel mistuitstoten er nog kunnen plaatsvinden met de beschikbare hoeveelheid mistvloeistof. Ook dit heeft direct invloed op de exploitatiekosten.
Voordeel Mistmonster
De Sentinel-mistgenerator van Mistmonster heeft een groot vloeistofreservoir. Afhankelijk van de duur van de mistuitstoot is hiermee wel 5-6 maal een mistuitstoot mogelijk, zonder tussentijds de vloeistof te hoeven bijvullen. Dankzij de permanente monitoring is op ieder moment duidelijk hoeveel mistvloeistof er nog beschikbaar is. Daarmee wordt de volgende mistuitstoot gegarandeerd. Mistmonster vervangt alleen het mistvloeistofreservoir wanneer dit echt nodig is.
Aanschaf extra beveiliging
Een mistgenerator voorkomt dat inbrekers buit maken. Er zijn nog een aantal opties beschikbaar die een bijdrage kunnen leveren aan voorkoming van onnodige schade en diefstal. Zo kunt u inbrekers extra afschrikken en desoriënteren met licht en geluid. Speciale mist-stroboscooplampen werpen een verblindend licht op de mist en met een sirene zorgt u voor een onverdraaglijke muur van geluid.
Wilt u meer weten over de kosten voor mistbeveiliging?
We berekenen graag de kosten voor uw pand. Neem contact op via ons contactformulier of bel met +31 (0)40 262 23 22. U kunt ook mailen naar info@mistmonster.nl.
Wat is de beste mistmachine tegen inbraak?
Wordt een mistgenerator tegen inbraak ooit een eis bij de verzekering?
Het plaatsen van een mistgenerator: zo gaat dat te werk
Er is ingebroken in mijn bedrijfspand: wat moet ik doen?
Een mistgenerator kopen? Let hierop bij de aanschaf ervan
Te weinig bedrijven hebben een securityplan of beveiligingsplan
15 Inbraakpreventie tips voor bedrijven en winkels
Inbraak alarm opvolging: politie vaker te laat bij spoedmeldingen