fbpx

Winkelbeveiliging met een mistgenerator: moet je de brandweer inlichten?

Winkelbeveiliging met een mistgenerator

Wat vindt de brandweer van winkelbeveiliging met een mistgenerator?  Deze vraag komt vaak omhoog als je denkt aan een mist alarmsysteem. De dichte mist die uit een mistgenerator komt, lijkt tenslotte erg op rook, waardoor je al gauw aan de brandweer denkt. Raken zij niet in de war?


Brandweer erkent nut mistgenerator winkelbeveiliging

De Nederlandse brandweer is geheel bekend met deze vorm van winkelbeveiliging. Ze weten dat mistgeneratoren tegenwoordig in steeds meer tabakszaken, tankstations , supermarkten en andere winkels te vinden zijn.

Ondanks dat de mistuitstoot veel weg heeft van rook, erkennen ze het effect van deze mist. Ze moedigen het dus aan! Je kan met een gerust hart ervoor kiezen een mistgenerator als onderdeel van je winkelbeveiliging in te zetten. De brandweer vindt het prima.


De brandweer wil weten van je winkelbeveiliging met mist

Het is wel handig dat de brandweer op de hoogte is van je mistgenerator. Tenslotte willen jullie beiden niet dat de brandweer onnodig uitrukt door je nieuwe winkelbeveiliging systeem. De brandweer moet ten alle tijden beschikbaar zijn voor échte calamiteiten en daarnaast kost het je geld als een brandweer moet uitrukken voor niets.

Om dit te voorkomen zijn er een aantal richtlijnen met betrekking tot de installatie opgesteld. Zo moet de plaatselijke brandweer op de hoogte worden gebracht van winkelbeveiliging met een mistgenerator. Daarbij is het voor de brandweer handig om te weten op welke PAC (Particuliere Alarmcentrale) het systeem is aangesloten.


Wij zorgen dat aan alles wordt gedacht

Of jij jezelf hier druk over moet maken? Zolang je je mistgenerator laat installeren door een BORG Technisch Beveiligingsbedrijf, mag je ervan uit gaan dat alles goed wordt geregeld. Onze experts zien erop toe dat je mistgenerator betrouwbaar is geïnstalleerd en er communicatie is geweest met de lokale brandweer.

Verder krijg je bij je Mistmonster abonnement altijd een mistbeveiligingssticker voor op het raam. Hiermee schrik je inbrekers niet alleen extra af, ook voorkomt het dat omstanders de brandweer gaan bellen bij een eventuele mistuitstoot.


En wat vindt de politie van mistgeneratoren?

Nu we het toch over de hulpdiensten hebben: wat vindt de politie van winkelbeveiliging met een mistgenerator? Net als de brandweer beamen zij hoe effectief deze vorm van beveiliging is. Ze zien het als een positieve ontwikkeling in het gevecht tegen diefstal.

De lokale Politie op de hoogte brengen van je nieuwe mistgenerator is natuurlijk altijd een aanrader. Hoe meer hulpdiensten ervan weten, hoe beter iedereen op elkaar is ingespeeld tenslotte!


Hulpdiensten zijn blij met mist winkelbeveiliging

Al met al mogen we stellen dat de brandweer en politie alleen maar blij zijn met je mistgenerator, zolang je het maar door een erkend bedrijf laat installeren en zij ervan af weten.

Heb je nog meer vragen over dit onderwerp? Of zou je graag zelf eens willen ervaren hoe het voelt om in de dichte mist van Mistmonster te staan? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een mistdemo.


Over Mistmonster

Mistmonster jaagt inbrekers zonder buit je pand weer uit. Deze vorm van mistbeveiliging vult bij inbraak binnen een paar seconden je winkel met verblindende mist. Het laat de inbrekers niet alleen schrikken: ze zien helemaal niets meer. En wat ze niet zien, kunnen ze ook niet pakken en meenemen.

Mistmonster is daarnaast een managed service. Dit houdt in dat je voor een vast bedrag per maand bent verzekerd van een mistgenerator die altijd werkt. We monitoren de werking van je systeem 24/7. Ook jijzelf hebt toegang tot de status van je Mistmonster in de app. Het voordeel? Een vast bedrag per maand & geen aanschafkosten.

Lees hier meer over het Mistmonster abonnement.